Kwikfeet Voetverzorging
Uw voeten schreeuwen om aandacht. Hoort u dat?
U bent bezoeker:
Blauwe Nagels

Blauwe nagels worden veroorzaakt door heen en weer schuiven in de schoen of te veel druk van boven. Blauwe teennagels lijken erger dan het is. Het lijkt eng om ze door te prikken, maar het neemt de druk en daarmee de pijn onmiddellijk weg.

Een voor de hand liggende oorzaak is natuurlijk te kleine wandelschoenen, te lange teennagels of schoenen die niet strak genoeg vastgebonden zijn. Bij een lange wandeling worden uw voeten een maat groter. Door met de tenen steeds tegen de neus van de schoen te stoten ontstaat er een bloeduitstorting onder de nagel. De nagel wordt dan blauw.

Een andere oorzaak kan zijn dat u klauwt met uw tenen. Hierdoor kan er te weinig doorbloeding plaatsvinden en aldus treedt irritatie op en kunnen nagels zelfs afsterven. Dit kan met name bij holvoeten optreden. Doordat holvoeten minder stabiel zijn, zoekt de voet stabiliteit door te klauwen. Een individueel voetbed biedt meestal een goede oplossing.

Bij het hardlopen krommen de tenen zich bij de afwikkeling van de voet. Hierdoor wordt de nagel in het nagelbed geduwd en kan bij slecht geknipte nagels een bloeding ontstaan.

Over het algemeen is een speciale behandeling niet nodig: de nagel valt binnen een paar maanden af en onder de oude heeft zich al een nieuw exemplaar gevormd. Bij pijnklachten kan de huisarts een gaatje boren in de nagel om de druk te verminderen en daarmee de pijn.

Zorg voor ongeveer een halve centimeter ruimte voor in de schoen als u staande uw schoenen past. Bij het afwikkelen van de voet schuift de voet in de schoen namelijk iets naar voren.

Een preventie tip.
Je teennagels groeien harder dan je denk. Het beste kan je ze 1 x per twee weken knippen.